top of page
Zoeken

Welke scene uit het verleden ben jij keer op keer aan het naspelen?

Mijn leven is precies te vergelijken met de getijden. Eb en vloed worden telkens weer afgewisseld. Maar het is geen kabbelende zee met minimale verschillen. Het zijn uitgesproken getijden!

De periode van volledige flow, energie en kracht zijn zo sterk als de machtigste golven! En in de periode van eb ben ik een zielig teruggetrokken zeetje, nauwelijks nog zichtbaar.


En elke keer als het vloed is geniet ik met volle teugen. Maar ik heb ook gedachten en overtuigingen: nu doe ik het blijkbaar GOED. Maar als het eb is en ik me alleen maar stil en onzeker voel denk ik: ik doe het NIET GOED. En dan slaat de twijfel heel hard toe. Wat moet ik nu doen om me beter te voelen? Wat heb ik verkeerd gedaan? Wat doe ik niet goed? Vooral deze laatste vraag kan me gillend gek maken. Want dit gevoel en deze scene (ik doe het niet goed genoeg en ik weet niet hoe het beter moet en het zal nooit wat worden met mij) heeft zich al duizenden keren herhaald in mijn leven. WANNEER DOE IK HET NOU GOED GENOEG?


En natuurlijk weet ik ergens in mijn lijf ook dat het al goed is. Dat alles er mag zijn. Maar mijn hoofd kan dit vertrouwen maar moeilijk accepteren.


Totdat ik me net ineens realiseerde wat deze scene me eigenlijk wil vertellen. De getijden zijn er niet zomaar. Het is niet iets wat me overkomt en waar ik mee moet leren leven. De getijden laten me iets zien!

Ze maken me eigenlijk heel duidelijk wanneer ik me moet terugtrekken en wanneer ik weer de wereld in kan! Hoe zou het zijn als ik daar gewoon aan toegeef, niet verzetten, niet wantrouwen wat mijn lijf mij zegt? Hoe mooi is het dat de natuur zo werkt. En wat een onzin gedachte om je voor te stellen dat die zee zich gaat verzetten tegen die getijden. Dat voelt echt onmogelijk en belachelijk! En als het over mezelf gaat (en ik kom ook gewoon uit diezelfde natuurbron) zou dat wel kunnen??


Ineens moet ik keihard om mezelf lachen. Heerlijk is dat.Ik voel nu ergens in mijn buik dat het weer vloed wordt. Ik geef me over aan de stroom en de kracht van het leven. Ook straks als het weer eb gaat worden…


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentit


bottom of page