top of page
Zoeken

Mijn lievelingsdroom: onzichtbaar zijn!

Vroeger had ik een droom. Een fijne droom. Ik wilde onzichtbaar zijn.


Onzichtbaar willen zijn is een verlangen dat als een rode draad door mijn leven loopt. Onzichtbaar zijn gaat niet alleen over me verbergen, maar vooral over in alle vrijheid de wereld willen observeren. Ik ben ongelooflijk nieuwsgierig. Ik wil alles weten. Ik wil graag zien hoe het er in de meest uiteenlopende plekken in deze wereld aan toe gaat. Hoe mensen daar doen, welk soort gesprekken ze voeren, hoe ze daar bij kijken en wat ze voelen, wat ze uitstralen, bewust en onbewust, wat ze bezig houdt. Misschien verklaart dat waarom ik in mijn studententijd met zo veel plezier op de meest uiteenlopende plekken bijbaantjes had. Bloemen rondbrengen op een bloemenveiling, lunch maken in een grote broodbakkerij, etiketjes op bierflesjes plakken, bij een specerijenfabriek kaneelstokjes in een potje stoppen, tandartsassistente, bier schenken in de Kuip, debrasseren in het Hilton. Hoe uiteenlopender, hoe beter. Zo boeiend hoe al die verschillende werelden werkten. Alleen jammer dat ik er zelf ook was. Ik, met al die ongemakkelijke gevoelens in mijn lijf. Liever was ik op diezelfde plekken, maar dan écht onzichtbaar. Gewoon even een tijdje meekijken zonder dat iemand mij zag.


Een vurige wens dus om er zelf UIT te blijven. Geen deelnemer zijn, maar een toeschouwer. Een observeerder. Op zo’n moment komt mijn schizoïde karakterstructuur helemaal tot zijn recht. Mijn angst om hier op aarde te zijn als deelnemer is zo groot, dat ik liever observeer. Maar ondertussen…..


Ondertussen is er natuurlijk ook een groot verlangen. Een groot verlangen om wél deelnemer in mijn eigen leven te zijn. Mijn boek ‘De bergtocht naar mijn ziel’ is hier de manifestatie van. Mijn verlangen om ook te LEVEN en te creëren. Dit boek in de wereld brengen staat dan ook symbool voor mijn verlangen om ook zichtbaar te zijn. In dit boek ben ik de stille (onzichtbare) getuige van mijn eigen leven en gebruik ik mijn natuurlijke neiging tot observeren voor het ragfijn fileren van mijn eigen leven. Mijn ‘onzichtbaar observeren’ zet ik nu in het daglicht. Misschien vind je er herkenning of erkenning.

Laat je inspireren en misschien wordt jouw grootste angst ook getransformeerd in je mooiste talent en je belangrijkste bijdrage in deze wereld!Gratis e-book downloaden op www.mountainviewcoaching.nl/gratis of als je liever een echt boek in je handen hebt, verwen jezelf dan met een prachtige uitgave via www.mountainviewcoaching.nl/product-page

182 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page