top of page
Zoeken

Wakker!

Vanochtend werd ik wakker.


En natuurlijk word ik elke ochtend wakker. Sowieso als de wekker gaat. Maar ik heb de laatste tijd verschillende vormen van WAKKER mogen ervaren.


Eigenlijk als ik terug kijk op de afgelopen jaren was ik meestal wakker, terwijl ik eigenlijk nog aan het slapen was. Zo’n half verdoofd bewustzijn. Ik leefde maar zo’n beetje zoals ik dat elke dag deed. Ik zag niet zoveel ruimte. Ik voelde me maar gewoontjes. Dat was geen prettig gevoel. Maar dan houd je jezelf voor dat het nou eenmaal zo is in het leven.


Maar ondertussen weet je lijf wel anders. Eigenlijk. Ergens.


Ergens zit ook een verlangen verstopt. En soms mocht die eruit maar dan wel in een aangepaste, keurig gekanaliseerde vorm. Een mooie vakantie ofzo. Maar niet ECHT. Niet voluit. Hij kwam er niet uit in de grootse vorm zoals ik hem soms kan voelen: als een vulkaan in mijn buik. Zo GROOTS, zo bang was ik dat als die eruit zou komen, het in de vorm van een verwoestende kracht zou zijn. Ik zag niet de vruchtbare kant van de vulkaan.


Afgelopen weekend heb ik mogen uitbarsten.


Gewoon lekker op een strandfeest. Maar ik heb gedanst!! Zo vrij, met plezier, in lichtheid, in verbinding, zonder moeten. Ik heb gedanst als een vulkaan.


En natuurlijk ben ik de dag erna brak, moe, spierpijn en een beetje suf. Maar vandaag werd ik WAKKER wakker!

Mijn hoofd voelt dan zo fris aan. Alsof er pure zuurstof doorheen stroomt. Alsof er alleen maar zuivere gedachten kunnen ontstaan. Alsof er geen smerig stilstaand brak water meer is. Alles is fris en ruikt heerlijk. Als de geur van een fris bergbeekje.


In die helderheid ontspringt mijn creativiteit, mijn afgestemde acties, liefde, verbinding. Ik voel dan zoveel ruimte!

En ik weet dat er weer een dag zal komen dat ik opmerk dat ik weer in slaap ben gesukkeld. En dat is helemaal ok. Dat zijn de polariteiten van het leven. Maar ik weet ook dat ik weer WAKKER ga worden. Hoe vaker ik deze getijden mag voelen, zonder oordeel, hoe makkelijker de overgangen plaats gaan vinden.


Ik kijk uit naar de volgende keer dat ik weer WAKKER mag worden!59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page