top of page
Zoeken

Uit de kast met je talent

Ik heb een talent in het voelen van energieën.

Ben je al afgehaakt? Want ik weet dat ik me op glad ijs bevind met deze uitspraak. Ik realiseer me dat ik door deze ‘coming out’ mensen kan verliezen.

Ken je dat gevoel? Het gevoel dat als je écht laat zien wie je bent of wat je eigenlijk goed kan, dat mensen in je leven zullen afhaken. Help! Bij mij was de angst voor het oordeel altijd een leidend principe in mijn leven. Ik was er altijd enorm druk mee om mezelf op een bepaalde manier neer te zetten zodat de ander geen oordeel kon hebben over mij. Alsof ik de hele tijd bezig was een dans te ontspringen, ongrijpbaar. Vroeger noemde vrienden mij gekscherend ook wel ‘heilige Barbara’. Alles om maar niet beoordeeld te worden. Tot op de dag van vandaag ben ik me bewust van dit mechanisme. En leer ik het te herkennen, het er te laten zijn en als vanzelf mag er dan iets nieuws ontstaan.


Zoals mijn nieuwsgierigheid naar meer kennis over bewustzijn, energie, voor mijn part spiritualiteit. Want hoe fascinerend is de wereld waarin zoveel gebeurd, waarin zoveel (onbewuste) keuzes worden gemaakt, waarin zoveel bepaald wordt door ongrijpbare motieven, maar die niemand écht kan zien of bewijzen?! Wonderlijk toch dat we altijd bezig zijn met verstandige gesprekken en hoe we ‘goed’ bezig zijn (hoe dat er ook uit moge zien…), hoe we alles moeten begrijpen. Maar ondertussen zijn het allemaal bedenksels van het brein, niks verstandigs aan en je lijf heeft allang vóór je besloten.

De ontdekkingsreis naar meer kennis over het ruimere bewustzijn heeft me al op de meest wonderlijke plekken gebracht: ayahuascareizen, personal clearings, Bars® sessies van Acces Consiousness, Ho’oponopono, EFT. En elke keer ontdek je meer, maar kom je ook je eigen blokkades, overtuigingen, vooroordelen tegen óver die zweverige wereld.


Zweverig? Nou nee, eigenlijk gewoon heel aards. Want iedereen voelt het. Alleen ik breng het graag naar het bewuste. Want waar je bewustzijn op creëert, creëert ook ruimte, keuzevrijheid. En daar is het mij om te doen.

Ik werk graag met mensen die het gevoel hebben dat ze ‘vast’ zitten. Die niet weten wat ze willen, die elke keer tegen dezelfde patronen aanlopen, die het gevoel hebben dat er meer is maar er niet bij kunnen én die nieuwsgierig zijn naar wat er nog meer mogelijk is. Als je dan in een coachingssessie het onbewuste naar boven haalt ontstaat dus die ruimte! En de keuzevrijheid!

Dit ongrijpbare talent heeft mij al veel moois gebracht en hoe mooi is het als er mensen, waar dit resoneert, bij mij langs komen! Ik voel me een dankbaar mens.


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page